hverdagen_roed

I Nældebjerg deler vi børnene op i små grupper, for derved at skabe ro og pædagogisk kvalitet i løbet af dagen. Derved tror vi på, at børnene udvikler sig bedst i hver deres tempo.

Dagligdag i vuggestuen

Her kan du se, hvordan en dag i vuggestuen typisk forløber.

6.30:
Nældebjerg åbner.

6.45-7.30:
Tilbyder vi morgenmad i fællesrummet. Vuggestue og børnehavebørn spiser sammen. Morgenmaden består af havregrød eller øllebrød, havregryn eller en rugbrødsmad.

8.00:
Går vi på stuerne. Her tager vi fortsat imod børn, og vi hygger imens med leg.

8.45:
Børnene tilbydes en rugbrødshaps samt lidt frugt eller grønt. Der serveres vand til.

9.30:
Alle voksne er mødt på arbejde, og aktiviteter kan begynde. Vi deler dem i grupper, da vi mener at børnene bedre kan fordybe sig, når der er færre børn.

10.45:
Så er det tid til frokost. Også her deles vi i mindre grupper. Vi øver børnene i at være selvhjulpne, derfor serveres maden i mindre skåle, så børnene selv kan øse op. Dette gælder dog ikke de yngste. På vores opslagstavle i fællesrummet, samt her på siden er det muligt at se, hvad børnene har fået at spise. Vores kost er mellem 90-95 % økologisk. Vi drikker vand til frokosten

11.30:
Er det putte/sovetid. Børn under 2 år sover i barnevogn eller krybbe. Børnene over 2 år, sover indenfor i små senge. Der er altid en voksen indtil børnene sover, og der bliver sunget godnat/sovesang eller læst historier. Vi vækker ikke børnene. Det kan I læse mere om i vores søvnpolitik.

14.00:
Børnene vågner lidt efter lidt, og der startes på eftermiddagsmaden. Vi tilbyder eks brød med pålæg, frugtgrød, grønt og frugt. Der serveres mælk til.

14.30:
De første børn er færdige med mad, og der leges eller vi går på legepladsen.

16.00:
Stuerne samles.

17.00:
Nældebjerg lukker for i dag.

Dagens rytme i børnehaven

Dagen starter kl. 6.30 og dernæst har vi et program.

6.30:
Nældebjerg åbner.

6.45-7.30:
Tilbyder vi morgenmad i fællesrummet. Vuggestue og børnehavebørn spiser sammen. Morgenmaden består af havregrød eller øllebrød, havregryn eller en rugbrødsmad.

7.30:
Børnehaven siger farvel til vuggestuen og går i børnehavens afdeling. Vi tager fortsat imod børn, og der leges på de forskellige stuer, som er åbne. Efterhånden som de voksne møder ind, åbnes flere stuer. Der vil altid være en voksen ved vores ”vinkebænk” til at hjælpe de børn, som måtte have behov for det.

9.30:
Børnene deler sig i grupper efter alder. Frø, Spire og Blomst. Grupperne starter med et stykke rugbrød og måske en samling hvis der er behov for det. Derefter starter dagens aktivitet. Det kan være gåture i nærmiljøet til legepladser, klippe/klistre, motoriske lege i vores sanserum eller noget helt andet.

11.20:
Der gøres klar til frokost som består af skønne madpakker hjemmefra. Personalet er altid klar med gode råd eller ideer til indholdet. I skal bare spørge☺

12.15:
Alle mand, store og små går på legepladsen. (dog er der mulighed for en lur til de yngste, som måtte have behov.) I Nældebjerg går vi på legepladsen i alt slags vejr. Også regn og rusk.

14.00:
Ind fra legepladsen. Der gøres klar til eftermiddagsmad. Maden er medbragt hjemmefra og som med madpakken, så er personalet altid klar til at komme med råd og tips til indholdet.

14.30-16.00:
Der leges i hele huset☺

16.00:
Stuerne lukkes ned efterhånden som de voksne går hjem.

17.00:
Nældebjerg lukker for i dag.